نعمانی: سرانه فضای آموزشی در سقز، پایین تر از میانگین استانی است
فرماندار سقز:اولویت اصلی سفر هیات دولت، کمک به مدرسه سازی است

در این کارگروه که اعضای مجمع خیران مدرسه ساز شهرستان سقز، دیواندره و بیجار و جمعی از خیران هم حضور داشتند، ضیاالدین نعمانی با تقدیر از تلاش آنان خواستار جذب بیشتر خیران برای افزایش فضاهای آموزشی شد.
نعمانی، خواستار واگذاری لکه های آموزشی به بخش خصوصی جهت ساخت مدارس غیرانتفاعی برای فعالیت این مجموعه ها در فضایی استانداردتر، توجه به زنگ ورزش و احداث کلاس های مخصوص ورزش، کمک بانک ها به ساخت مدارس، احداث خوابگاه های دانش آموزی، استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی معادن، بازنگری در مکان یابی ساخت مدارس تخریبی، سنددارنمودن مدارس و دعوت بخشداران از خیران برای ساخت مدارس در روستاها شد.
وی همچنین با تشکر از مساعدت های شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز و صاحب برای آسفالت حیاط مدارس، بر مشخص نمودن تمام زمین های با کاربری فضای آموزشی جهت تعیین تکلیف آنان، تاکید نمود.
ماموستا محمود ابن الخیاط، امام جمعه سقز هم با اشاره به نقش و جایگاه علم و بیان اینکه، پیشرفت با تعلیم و تربیت ممکن خواهد شد، افزود:تعلیم و تربیت، زیر بنای تمام فعالیت های اجتماعی است.
وی خواستار حمایت از خیران مدرسه ساز و تسهیل ادارات مرتبط در امورات ساخت و ساز و نوسازی مدارس توسط خیران به عنوان سرمایه های اجتماعی شد.
سرانه فضای آموزشی سقز کمتر از میانگین استانی است
هاشم ناظمی جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم با بیان اینکه میانگین سرانه آموزشی در کشور ۵٫۴۵ سانتی متر است، بیان داشت سرانه استان ۴٫۸۱ و سرانه شهرهای سقز، بانه، مریوان، قروه، دهگلان و ناحیه یک سنندج پایین تر از سرانه استانی است.
ابراهیم مرادی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان هم اظهار داشت: در شهرستان سقز ۴۵ هزار مترمربع کمبود فضای آموزشی وجود دارد که با اعتبارات دولتی نمی توان این کمبود را جبران نمود.
وی با اشاره به اینکه ۵۷۳ کلاس درس نیمه تمام در استان وجود دارد، بیان داشت: برای رسیدن به میانگین کشوری نیازمند جریان سازی، مردمی ساز و هم افزایی بخش دولتی، خصوصی و خیران هستیم.
وی خواستار استفاده از ظرفیت های قانونی از جمله؛ مولد سازی، نشان دار نمودن مالیات، ساخت مدرسه توسط انبوه سازان در مکان هایی با ساخت بیش از ۲۰۰ واحد و اجرای قانون ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش برای ساخت مدرسه در شهرک های جدید شد.
مرادی در بخشی دیگر از سخنان خود بیان نمود: در بحث توسعه عدالت در فضاهای آموزشی ساخت ۱۶۰ مدرسه در استان کردستان، هدفگذاری شده است.
محمد رشید غفوری، رئیس دفتر نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی از اقدامات خیران مدرسه ساز تقدیر و تشکر نمود.
زینب فرجی، رئیس شورای اسلامی شهر سقز هم عنوان نمود: کمک به مدارس و بهسازی و نوسازی و تسطیح و آسفالت محوطه آنها یکی از دغدغه های جدی شورا و شهرداری بوده است.
خیران در شهرستان سقز ۱۰ سال اخیر ۲۶ مدرسه ساخته اند
رضا محمدی، نائب رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز هم بیان داشت:در ۱۰ سال اخیر ۲۶ مدرسه به همت خیران و حمایت اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان در شهرستان سقز ساخته شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ مدرسه شهرستان سقز تخریبی است، اضافه نمود: مجمع خیران مدرسه ساز، مدارس مورد نیاز برای ساخت، تجهیز و نوسازی توسط خیران را شناسایی نموده است.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر موسسه ها و افراد خیر در شهرستان سقز از جمله موسسه موج مهربانی، خدر عمری، رامین قادری، موسسه قلم چی و.. در راستای مدرسه ساز اقدام های ارزشمندی انجام داده اند.
این خیر مدرسه ساز که مدرسه ۹ کلاسه جاقل را ساخته است، خواستار افزایش اعتبارات برای ساخت مدارس، ساخت مدرسه در محله تازه آباد، کمک معادن از محل مسئولیت اجتماعی به ساخت مدارس، تسهیلگری شهرداری در بحث کاربری فضاهای آموزشی و تغییر آن، استفاده از ظرفیت نشان دار نمودن مالیات، اعمال معافیت های مالیاتی برای خیران توسط امور مالیاتی، توزیع عادلانه اعتبارات و نگاه عدالت محور مجمع خیران مدرسه ساز استان شد.
افسرکاکه خانی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز کردستان هم ضمن اعلام آمادگی مجمع برای کمک به دولت در این مقوله، خواستار استفاده از ظرفیت بسیار مهم دستگاه های برخوردار و مودیان مالیاتی برای به ثمر رساندن نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی شد و یادآور گردید: استان کردستان نیازمند احداث ۱۰۴۵ کلاس درس جدید است.
فرهاد کسنزانی، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست با تشریح دستور العمل اجرایی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی خواستار ورود بخش های مختلف مردمی و دولتی شد و بیان داشت: ان شاا.. توسعه عدالت در فضاهای آموزشی که مد نظر ریاست جمهور به عنوان پایه گذار این نهضت بسیار مبارک است، این امر مهم، محقق گردد.
هدفگذاری ساخت ۲۱ مدرسه در بحث نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی
فریدون گلباغی، مدیر آموزش و پرورش هم بیان داشت: شهرستان سقز دارای ۳۸ هزار و ۴۹۴ دانش آموز و آموزش و پرورش منطقه زیویه هم دارای ۵ هزار و ۳۰۰ دانش آموز است که به ترتیب نیز در ۲۸۴ مدرسه و ۱۴۲ واحد آموزشی مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه نمود: احداث مدرسه در شهرک های تازه احداث شده و اتمام پروژه های نیمه تمام از مطالبات اصلی است.
گلباغی ادامه داد: به تازگی نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی ۳٫۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مدارس اختصاص داده که ۳ میلیارد آن برای اتمام مدرسه سپیده و ۵۰۰ میلیون تومان آن برای اتمام مدرسه قهرآباد هزینه خواهد شد.
گلباغی یادآور شد: در بحث نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی ساخت ۲۱ مدرسه برای شهرستان تعریف شده است.