پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ , ۰۶:۵۲:۱۵
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۴/۱/۹ ساعت ۲۰:۰۶
لینک کوتاه مطلب:

احداث شهرک های گردشگری، خورشیدی، کشاورزی و صنعتی در سقز، محور گفتگوی مدیران

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی و سرپرست فرمانداری سقز در نشست با مدیر ملی، جمعی از مدیران کل، معاونان ادارات کل، مدیران شهرستان، سرمایه گذاران و نمایندگان اتاق اصناف و کشاورزان، بر تسهیل گری جهت احداث شهرک های سرمایه گذاری تاکید نمودند.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور، خواستار تسهیلگری مدیران شد و بیان نمود: تنها راه نجات کشور، سرمایه گذاری است.
محسن بیگلری، جوار سد چراغ ویس را ظرفیتی ارزشمند برای احداث شهرک گردشگری برشمرد و همچنین خواستار تکمیل پروژه زمین های پایاب شد برای ارتقای کشاورزی منطقه شد.
ضیاالدین نعمانی، سرپرست فرمانداری سقز هم، قوانین سخت گیرانه را مانع سرمایه گذاری خواند و افزود: سرانه فضای صنعتی در استان کمتر از ۸ متر و در کشور ۱۵ متر است.
وی کمبود زمین را از مشکلات جدی برشمرد و از مدیر کل منابع طبیعی استان خواست تا با تسهیلگری لازم، زمین در اختیار سرمایه گذاران در حوزه های احداث شهرک های خورشیدی، گردشگری و کشاورزی قرار دهد.
نعمانی با اشاره به ضرورت اشتغالزایی برای جوانان و ایده های زیاد سرمایه گذاران، خواستار تسهیلگری و مساعدت مدیران کل برای تولید سرمایه به تولید شد و از مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور خواست تا در زمینه تاسیس شهرک های سرمایه گذاری، سقز به پایلوت تبدیل شود.

عملیات اجرایی چند شهرک در سقز شروع خواهد شد
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور هم بیان نمود: عملیات اجرایی چند شهرک در سقز شروع خواهد شد.
پیمان اسکندری با اشاره به محدودیت های سرمایه گذاری بیان نمود: توسعه پایدار، مستلزم رعایت حفاظت از مسایل زیست محیطی، مراتع، جنگل ها و دیگر سرمایه های طبیعی است.
پیمان اسکندری خواستار تلاش بیشتر کارشناسان ادارات برای راهنمایی درست متقاضیان حوزه ایجاد اشتغال و سرمایه گذاران شد.
وی اضافه نمود: شهرستان سقز برای احداث شهرک کشاورزی، انرژی خورشیدی، گردشگری و صنعتی دارای ظرفیت های مناسب و چند لکه شناسایی شده است.
ناجی قادر نژاد، مدیر انتقال برق استان ( منطقه ای غرب کشور) هم با اشاره به افت ولتاژ برق در سقز، احداث خط ۲۳۰ کیلو ولت میاندوآب- سنندج را ضروری برشمرد.
وی عنوان نمود: زمین برای احداث شهرک انرژی خورشیدی در قروه- همدان شناسایی شده است.
سعدی نقشبندی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم خاطر نشان ساخت؛ تسهیلگری لازم برای حمایت از سرمایه گذاران انجام می شود.
وی ادامه داد: اراضی درجه ۱ و ۲ به طرح های سرمایه گذاری در قالب شهرک های کشاورزی و صنعتی واگذار می شود و واگذاری زمین در بحث طرحهای پیشران، در اختیار استان است و تسهلیگری لازم انجام می شود.
وی عنوان کرد:برای احداث سایت های انرژی تجدیدپذیر، استعلام جهت میزان فاصله حریم ها و به طرح در کارگروه زیربنایی، لازم نیست.
محمد سعید سلطانی، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هم تامین برق از انرژی پاک را از اولویت ها برشمرد و خواستار ورود سرمایه گذاران شد.
وی اضافه نمود: لکه های زمین برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی پاک شناسایی و احداث پست فوق توزیع در دشت لگزی ضروری است.
جمیل مبارکی، معاون شرکت آب منطقه ای هم کمبود آب برای تامین طرحهای صنعتی را از مشکلات برشمرد
بهزاد شریفی پور، مدیر کل منابع طبیعی استان هم خواستار اعتبارات لازم برای اجرای مطالعات حوزه آبخیزداری شد.
وی اضافه نمود: در دو دهه گذشته ۷ هزار و ۶۸ هکتار از عرصه های منابع طبیعی در شهرستان سقز معدن کاوی شده است
فعالان اقتصادی هم، بروکراسی اداری، زمانبر شدن استعلام ها را از مشکلات و خواستار تفویض اختیار به مدیران شهرستان شدند.
در این نشست، حمید رضا امانی، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی، صلاح الدین کریمی، مدیر شرکت شهرک های کشاورزی استانی، مازیار شریعتی، معاون راهداری استان، هم حضور داشتند.