جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , ۰۹:۴۰:۰۵
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۳/۳/۱۵ ساعت ۱۴:۵۷
لینک کوتاه مطلب:

مروری بر خدمات دولت شهید جمهور در کردستان

افتتاح فرودگاه سقز، انتظار ۲۷ ساله ای که در دولت سیزدهم پایان یافت

فرودگاه سقز بعد از ۲۷ سال انتظار، آبان سال گذشته در سومین سفر شهید آیت الله رئیسی به کردستان، افتتاح شد و از آن زمان تاکنون ۴۶ پرواز در این فرودگاه انجام شده است.

کردستان افزون بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و با راهاندازی فرودگاه سقز به جمع معدود استانهای دارای ۲ فرودگاه در کشور پیوست.
افتتاح فرودگاه سقز مورد استقبال مردم شهرستانهای مرزی استان و همچنین تعدادی از شهرهای استانهای همجوار از جمله آذربایجان غربی قرار گرفت و به عبارتی این فرودگاه نه تنها برای کردستانیها بلکه برای مردم ایران به ویژه تجار و بازرگانان ظرفیتی ارزشمند به شمار می رود و تاثیر زیادی در تسریع کار و فعالیت آنها داشته است.
مطالعات احداث فرودگاه سقز ۲۷ سال پیش یعنی در سال ۱۳۷۵ آغاز شد، کار اجرایی از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شد. همان سال پیمانکار و مشاوره پروژه به دلایلی از جمله عدم تزریق اعتبارات لازم، از پروژه کنار رفتند و اجرای آن متوقف شد.
سال ۱۳۹۶ و بعد از سه سال وقفه، پروژه احداث فرودگاه شهدای سقز با انعقاد تفاهمنامهای به شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد این پروژه تا پایان دولت دوازدهم به ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسید اما دولت دوازدهم در اقدامی نمایشی این فرودگاه را سال ۱۴۰۰ افتتاح کرد.
شهید رئیسی در تیرماه سال ۱۴۰۱ و در نخستین سفر استانی خود به کردستان، در جریان بازدید از این فرودگاه نیمه تمام، وعده تکمیل آن را داد و سرانجام ۱۲ ابان سال ۱۴۰۲ در سومین سفر استانی خود به کردستان، از طریق همین فرودگاه وارد سقز شد و اینگونه آرزوی چندین ساله مردم این دیار به وقوع پیوست.
فرودگاه شهدا سقز توسط مهندسان ایرانی در ۱۸۰ هکتار و ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت پایانه احداث شده است.
باند این فرودگاه ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول دارد، ۴۵۰ متر تاکسی وی (مسیری در فرودگاه است که باند فرودگاه را با رمپها، آشیانهها، ترمینالها و دیگر امکانات فرودگاه متصل میسازد)، ۲ هزار و ۵۰۰ متر گستره پارکینگ، یک هزار و ۳۰۰ متر روشنایی معابر، برج مراقبت، دستگاههای کمک بازرسی و ساختمانپلیس از دیگر ویژگیهای این فرودگاه است.
این فرودگاه در دولت دوازدهم به صورت نمایشی درحالیکه هنوز پروژهای نیمه تمام و تکمیل نشده بود به بهرهبرداری رسید و دولت سیزدهم در ابتدای فعالیتش اعلام کرد که هیچ پروژه نیمه تمامی را افتتاح نخواهند کرد و عزمشان هم تکمیل پروژههای شاخص نیمه تمام در استانهاست و در همین راستا پروژه فرودگاه سقز در دستور کار دولتمردان دولت مردمی قرار گرفت.
جابهجایی بیش از هزار و ۶۰۰ مسافر در فرودگاه سقز

با پایان عملیات اجرایی این پروژه، پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از تهران به مقصد فرودگاه سقز در روز جمعه ۱۲ آبان ۱۴۰۲ همزمان با سفر استانی و حضور رئیس جمهور در کردستان انجام شد، این پرواز با استفاده از هواپیمای «ای تی آر» (ATR) صورت گرفت.
فرودگاه سقز یکی از بزرگترین پروژههای استان کردستان به شمار میرود که براساس اعلام مسئول روابط عمومی فرودگاههای کردستان از زمان افتتاح آن تاکنون ۴۶ پرواز از تهران به سقز و سقز به تهران، انجام شده است و حدود هزار و ۶۴۸ مسافر از این طریق جابجا شدهاند.
این فرودگاه در هفته یک پرواز رفت و برگشت به تهران دارد و یکی از درخواستهای مردم استان و فعالان اقتصادی کشور که بخشی از فعالیت آنها در شهرهای مرزی کردستان انجام میشود، افزایش تعداد این پروازها در هفته است که امید می رود با بررسی همه جوانب آن و در راستای تسهیل و تسریع بیشتر در سفرهای هوای این خواسته هم تحقق پیدا کند.
منبع: ایرنا کردستان