توان تاکید کرد: اقتصاد کشاورزی در شهرستان سقز متحول گردد
به گزارش روابط عمومی فرمانداری، سرپرست فرمانداری سقز در این نشست که در دو زمان ( شب و عصر) برگزار شد بر ارتباط بیشتر اعضای جلسه مرتبط با حوزه کشاورزی برای خدمت بیشتر به مردم، تسریع در رفع مشکلات، ایجاد اشتغال پایدار روستایی، شناسایی و استفاده از ظرفیت های مغفول در حوزه اشتغال و تحول در اقتصاد کشاورزی تصریح نمود.
جعفر توان با تاکید بر اینکه در مقابل جامعه مسئول و پاسخگو هستیم، تلاش های مسئولان در بخش های مختلف حوزه کشاورزی را ناکافی دانست و بر اهتمام جدی در این حوزه، تصریح نمود.
وی افزود: باید برای خدمت به مردم و گذاشتن مسابقه خدمت به مردم قدرشناس از تمام ظرفیت های چون نماینده مردم در مجلس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنیاد برکت و مستضعفان و بانک های خصوصی، بهره گیری از ظرفیت های مردمی م چون شورای اسلامی روستا، مردم، دهیاران، بخشداران و …استفاده نمود.
توان با بیان اینکه، انجام کارهای عمرانی در دل مردم، امید ایجاد می کند، عنوان نمود: تلاش برای آنالیز پروژه های اقتصادی، عمرانی و فنی بخش کشاورزی و نهایی نمودن پروژه های ناتمام و پروژه محور حرکت کردن به جد پیگیری شود.
وی با بیان اینکه شهرستان سقز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد بر مدیریت منابع آبی و اجرای طرحهای آب و خاک و افزایش طرح های آبیاری بارانی و قطره ای تصریح کرد.
وی همچنین، دامدار کارت را ظرفیتی مناسب برای ایجاد و تثبیت شغل های خُرد در حوزه کشاورزی، دامداری، دامپروری و آبزی پروری نام برد.
وی با عنوان اینکه تثبیت و ایجاد شغل غیر از اینکه باعث امیدواری و دلگرم شدن روستائیان به روستا می شود افزود: این اقدام از مهاجرت آنان به شهر جلوگیری خواهد نمود.
توان: تنوع بخشی به فعالیت های اقتصادی کشاورزان بسیار مهم است
توان همچنین بر تنوع بخشی به فعالیت های اقتصادی کشاورزان از طریق افزایش کشت آبی، ایجاد واحدهای صنعتی دام و آبزیان، ارتقای دانش کشاورزان، تقویت بازاریابی محصولات، توجه به راه اندازی « روستا بازار»، ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی، تقویت مراکز خدمت و ترویج کشاورزی، استفاده از پایاب سد برای آبزی پروری، توجه بیشتر به کشت های گلخانه ای و شناسایی پیشران های توسعه کشاورزی تاکید کرد.
کمبود منابع اطفای حریق، افزایش ساخت خانه باغ، تسریع در جانمایی میرده، کمبود آب در برخی از روستاها، تخصیص حقابه کشاورزی، تقویت طرح جهش تولید، تسریع در بررسی پرونده های ماده ۹۹، مشکلات اجتماعی در حوزه مرتع، احداث آبشخور، توزیع منظم و عادلانه نهاد ه های دامی، آماده سازی بسترها توسط تعاون روستایی برای خرید گندم در قشلاق پل، استفاده از ظرفیت سدلگزی برای اشتغال در حوزه کشاورزی، فعال شدن پاسگاه های محیط بانی، فعال شدن تعاونی روستایی گلتپه و یورقل، افزایش اعضای تعاونی صیادان بخش زیویه از دغدغه های بخشداران بود.
همچنین؛ قبول وثیقه ملکی توسط بانک ها، پرداخت اعتبارات به بخش شیلات، تلاش برای افزایش تولید ماهی و تخصیص اعتبار برای خرید و رهاسازی بچه ماهی، توجه به افزایش حجم جمعیت دامی در بخش سرشیو، ضرورت واگذاری اعتبارات از محل صنوق توسعه ملی، اصلاح سند کشاورزی برای افزایش تسهیلات، رفع تداخلات امور اراضی، افزایش سرمایه در گردش برای واحدهای مرغداری، افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی، انجام مطالعات برای کاشت و برداشت گیاهان دارویی از مواردی بود که توسط مسئولان عنوان شد.