یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , ۲۰:۰۵:۴۳
avatar avatar avatar
نوشته شده در ۱۴۰۱/۲/۲۸ ساعت ۰۰:۲۵
لینک کوتاه مطلب:

لزوم ثبت جشنواره تئاتر کُردی سقز در تقویم وزارت ارشاد

استاندار کردستان علاوه بر قول مساعد مبنی بر حمایت و تقویت برگزاری جشنواره تئاتر کُردی سقز در سال‌های آینده، وعده داد که ثبت این جشنواره در تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری سقز، اسماعیل زارعی کوشا در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز: افزود: در سالیان آینده تمامی هزینه‌های هرچه باشکوهتر برگزار شدن این رویداد مهم فرهنگی و هنری را تامین خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم تا جشنواره تئاتر کردی سقز در تقویم سالیانه برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.
اسماعیل زارعی کوشا اضافه نمود: تئاتر کُردی سقز، فرصتی برای همدلی و برادری تمام کُردهاست.
وی ادامه داد: کردستان بیش از داشتن ظرفیت و مواهب طبیعی فراوان، بیشترین پتانسیل و توان در حوزه فرهنگ و هنر را در منطقه کُردی به خود اختصاص داده است.
وی عنوان کرد: اعتقاد دارم که شهرستان سقز در دوران جدید در یک نقطه عزیمت قرار گرفته و با نظر گرفتن توانمندی های آن باید گام‌های بلندی در مسیر رشد و تعالی این منطقه برداریم.

تاکید توان بر ارتقای جایگاه تئاتر کُردی
‍رئیس ستاد برگزاری و سرپرست فرمانداری سقز بر ارتقای جایگاه تئاتر کُردی تصریح کرد.
‍رئیس ستاد برگزاری و سرپرست فرمانداری سقز از استاندار کردستان و نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد، خواستار شد؛ تئاتر کُردی در تقویم برنامه های مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درج گردد.
جعفر توان اظهار داشت: شهری که باستانی ترین و کهن ترین آثار تمدن و فرهنگ را در بین شهرهای استان کردستان به خود اختصاص داده و از این رهگذر همواره دور نمایی از حوادث بزرگ و کوچک را با خود دارد، در اردیبهشت ۱۳۸۸ حادثه ای عظیم و اتفاقی شیرین بر این شهر و دیار واقع شد و تمام تلخی ها و مرارت های گذشته رابه فراموشی سپرد و حلاوت و لذت کامیابی ها را مضاعف نمود.
توان یاد آور شد: در ۲۹ اردیبهشت ۸۸، شهر سقز شاهد طلوع خورشیدی از تبار همه باورهای دینی و ارزشهای الهی بود؛ سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری، نقشه راه و چراغ روشنی برای اعتبارات توسعه و برگزاری جشنواره و فعالیت فرهنگی در همه عرصه ها بود و جشنواره تئاتر کُردی بعد از ۱۳ سال، محصول برکات مادی و معنوی آن سفر پرخیر و برکت بود که همچنان تداوم دارد.
توان ادامه داد: جشنواره تئاتر کُردی یکی از افتخارات ماندگار شهر فرهنگی و باستانی سقز و عشق به تئاتر از علاقه مندی های مردم سقز است.
وی افزود: هفدهمین جشنواره تئاتر کُردی، طولانی ترین و مداوم ترین جشنواره تئاتر منطقه خاورمیانه است، در شهر سقز و در بین هنرمندان این دیار، جایگاه ویژه ای دارد و از جامعه هنری به ویژه، هنرمندان عزیز تئاتر تشکر می کنم که در شرایط سخت و بعد از وقفه دو ساله به علت بیماری منحوس کرونا، دوباره، چراغ تئاتر را در این شهر روشن نگه داشتند و اعتقاد و باور دارم که تئاتر باید در جایگاه رفیع خود بایستد که انجام این امر نیاز به اهتمام ویژه ای دارد.
وی خاطرنشان ساخت؛ ️تلاش خواهیم نمود؛ هر سال با کمک اداره کل ارشاد اسلامی استان و هنرمندان عزیز، برای بالابردن کمیت و کیفیت آن اعتبار مشخصی در نظر بگیریم چون باور داریم اعتبار حلقه مفقودی جشنواره سقز است.
توان در ادامه گفت:وظیفه خود می دانم از هر ۱۶۰ میهمان داخلی و خارجی که در قالب ۱۰ گروه و همچنین؛ دکتر بهروز غریب پور، سرمایه فاخر و ارزشمند استان کردستان و دکتر حمیدرضا نعیمی و گوران علی کریم از سلیمانیه عراق که به عنوان داور در این جشنواره شرکت نموده اند، تشکر نمایم.
در آئین اختتامیه جشنواره، غلام رضا نعمتی، معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس و اعضای شورای اسلامی، شهردار سقز، رئیس دفتر نماینده سقز و بانه در مجلس و جمعی از مسئولان حضور داشتند.