طلای قلقه، دارای ضریب اطمینان بالا برای سلامت و اقتصاد مردم است
اطمینان خاطر سرپرست فرمانداری سقز به مردم مازوجدار
جعفر توان در این دیدار که در مسجد روستا برگزار شد، معدن طلای قلقله و راه اندازی کارخانه استحصال طلا را یکی از طرحهای پیشران توسعه اقتصادی برای منطقه و شهرستان سقز برشمرد.
توان: طرح دارای ضریب اطمینان بالا برای سلامت و اقتصاد مردم است
توان افزود: یکی از دلایل توجیه راه اندازی کارخانه و بهره برداری از این معدن، داشتن ضریب اطمینان بالا برای سلامت و اقتصاد مردم به دلیل پایش ها و مطالعات علمی انجام شده توسط ادارات مرتبط می باشد.
توان عنوان کرد: نیت تمام دستگاه های اجرایی و نظارتی برای راه اندازی این طرح، خیر و منفعت اقتصادی منطقه و از سوی دیگر در نظرگرفتن تمام جوانب سلامت مردم است.
وی با تاکید بر اینکه اینجا نیامده ایم که بگوییم با هر قمیتی باید طرح اجرا شود، افزود: مردم آبادی به دلیل مدارک مثبته پیرامون عدم مضرات طرح برای سلامت و معیشت آنان بایستی به مسئولان اعتماد کنند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود یادآور شد: این طرح غیر از ایجاد اشتغال برای جوانان روستا، باعث توسعه و آبادانی آبادی می شود و شرکت سرمایه گذار قطعا در احداث و تکمیل زیرساخت های روستا چون آسفالت جاده دسترسی و ساخت اماکن عمومی، تلاش خواهد نمود.
پای سرمایه گذاران بزرگ در سقز باز می شود
سرپرست فرمانداری سقز یکی دیگر از دلایل توجیه اجرای این طرح را سرمایه گذاری زیرمجموعه شرکت دولتی بزرگ شستا ( شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، برشمرد و ادامه داد: باز شدن پای این سرمایه گذاران بزرگ، نقش مهمی در اشتغال و توسعه شهرستان سقز و منطقه به دنبال دارد.
در این نشست، همچنین محمود قادرمزی، مدیر عامل شرکت توسعه طلای کردستان، پیرامون هزینه های شرکت و تغییر روش های بهره برداری از معادن برای جلوگیری از آلودگی آب و خاک و هوا و همچنین رو شهای جدید سیانورزدایی برای کاهش مخاطرات زیست محیطی به ایراد سخن پرداخت.
کارخانه سقز از پیشرفته ترین کارخانه های استحصال طلا خواهد بود
دکتر ذاکر، مشاور طرح هم افزایش ضریب ایمنی و عدم مشکلات سلامت طرح برای مردم را از دغدغه ها برشمرد و تصریح کرد: برای این موضوع پارامترهایی زیادی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: کارخانه سقز از پیشرفته ترین کارخانه های استحصال طلا خواهد بود که برای آن از تکنولوژی های به روز و از نظر مالی گران قیمت استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از نفوذ آب به زمین، طرح بر خلاف دیگر کارخانه ها، دارای سد باطله نیست و به صورت فیلترپرس انجام خواهد شد که برای اطمینان بیشتر، ساخت حوضچه اضطراری جهت جلوگیری از آلودگی آب پیش بینی شده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان هم گفت: تکنولوژی ای که قرار است که در معدن قلقله به کار گرفته شود با تکنولوژی معدن قروه و استان های اطراف متفاوت است.
هر نوع آلودگی، جرم انگاری خواهد شد
اقبال حمیدی افزود: بعد از احداث معدن هم به صورت آنلاین و گزارش های متوالی، فعالیت معدن و کارخانه رصد می شود و از طریق ابزارهای قانونی هر نوع آلودگی، جرم انگاری خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کردستان هم با اشاره به گزارش های متعدد و مستندات مربوط به پایشهای اداری و اسناد، به مردم اطمینان خاطر داد که هیچ موردی سلامت منابع آبی را تهدید نمی کند.
عرفان مومن پور ادامه داد: ۱۷ نمونه برداری آب و ۱۱ نمونه برداری خاک برای دقت در پیش سلامت آب و مردم اخذ شده است.
دکتر خالد فتاحی، رئیس مرکز بهداشت سقز هم با عنوان اینکه با رعایت استانداردها می توان خطرها را کاهش داد، تصریح کرد: پایش آب منطقه و بازرسی ها تشدید خواهد شد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم این طرح را از طرحهای پیشران معدنی استان توصیف و به استناد مطالعات معدنی به مردم روستای مازوجدار اطمینان خاطر داد.
بختیار خلیقی با بیان اینکه باید از ظرفیت معادن و کارخانه های فرآوری استان به شیوه مناسب استفاده شود افزود: این کارخانه اشتغال زایی ۲۵۰ نفر را به دنبال دارد که بایستی مردم روستای مازوجدار در اولویت بکارگیری باشند.